Wat vond zij ervan


Geldzaken op orde

Catherine (50), Den Haag Ik gooi de post nu niet meer op een grote hoop..die een berg werd waar ik tegenop zag. Het is supersimpel om alles te openen en op te bergen.

Ellen (35), Zoetermeer Ik zag altijd enorm op tegen het maken van de belastingaangifte. Nu niet meer. Het is een eitje.

Anniek (42), Utrecht Ik vond het best eng om naar die workshop te gaan maar ik was gelukkig niet de enige die tot nu toe een schoenendoos-systeem had. Ik heb veel aan de workshop gehad. En we hebben ook enorm gelachen. Dat krijg je toch – die gezelligheid – als je met alleen maar vrouwen bent.

Anita (55), Eindhoven Het scheelt me enorm veel tijd omdat ik niet meer hysterisch naar papieren loop te zoeken.

Lennie (28), Amsterdam Ik heb het bedrag voor de workshop meteen terugverdiend omdat ik er achter kwam dat ik een dubbele verzekering had.

Jorinde (37), Ik wist echt niet wat erin kwam en hoeveel eruit gaat, nu heb ik hier en goed idee van en dat geeft me zekerheid.

 


Geld In zicht

Maurice (50), Scheveningen Ik ben rijker dan ik dacht! Dat bleek toen ik alles goed op een rijtje had.

Elvira (45), Heerlen Als ik niet eens goed had gekeken naar wat ik waard ben over 15 jaar had ik nog steeds gedacht dat ik tot mijn 70e zou moeten doorwerken of zo.

Bouwien (48), Amsterdam Ik was bijna bang toen mijn oudste kind de Cito-toets goed maakte. Studeren? Dat is toch veel te duur? Maar ik heb het nu goed geregeld en als ze straks willen studeren heb ik een potje voor de kosten.

Paula (39), Ik ben een beetje een angsthaas zegt mijn familie altijd. Ik spaar zoveel mogelijk voor “als er wat gebeurt”. Maar door de workshop heb ik nu ook geleerd dat ik best af en toe wat leuks kan doen: er blijft nog steeds genoeg over.

 


Levensmap

Anne (47), Leiderdorp Toen de bankman bij ons thuiskwam om over de financiering van de nieuwe badkamer te praten, konden we echt helemaal niets vinden. Na lang zoeken en rommelen in alle papieren wisten we uiteindelijk het een en ander boven water te krijgen. We schaamden ons dood! Nu hebben we alles in één map en kunnen we alles vinden .

Frederiek (42), Amsterdam Je staat er nooit bij stil dat iedere levensfase eigenlijk andere eisen stelt aan wat je hoe moet vastleggen. Mijn man was voor zich zelf begonnen, de notaris die bij de workshop was zei dat we dan ons huwelijkscontract aan moesten passen om zo ons bezit te beschermen als het allemaal toch anders zou lopen dan hij dacht.

Marieke (36), den Haag Toe we gingen trouwen hebben we een testament gemaakt en daarna hebben we er niet meer naar gekeken. Ik heb er nooit aan gedacht dat we dat moeten aanpassen voor de kinderen. We hadden afspraken met mijn familie dat die voor onze kinderen zouden zorgen maar ik wist niet dat dat niet geldig is als het niet op papier is vastgelegd door de notaris.

Eva (56), Amsterdam Toen mijn vader dood ging bleek dat hij bijna niets had geregeld. Dat kostte ons veel geld, maar ik vond het ergste eigenlijk dat hij het niet belangrijk genoeg had gevonden of dat hij het te eng had gevonden om erover na te denken. Dat paste niet bij het beeld dat ik van hem had. Ik ben blij dat ik het nu zelf heb geregeld. Het was helemaal niet zo ingewikkeld als ik dacht.